Igår kväll, relativt sent såg jag ”sommartid” när jag scrollade igenom fb-”nyheterna” varpå jag minns att Tora sagt för ett tag sen att det snart borde bli sommartid. Jomenvisst var det så. TÄNK om jag missat det och kommit alldeles toksent till tävlingen!

Igår skrubbade jag o Tora hästarna med grumme-såpa på benen för att få det vita vitt. Trazzel har faktiskt bara blivit spolad två ggr innan o då bara på frambenen. Igår spolade jag alla fyra samt hela halsen.

Trazzel var med i Trail at Hand där vi gick en bana som började med att gå upp på en pall och han tvekade allt där men gick sen över. Sen skulle man trava mellan konor och han blev lite ”slö” av alla intryck, sen travade vi över bommar o han tyckte de var lite konstiga men det gick bra. Sen gick vi in i en fyrkant av bommar och snurrade 360 grader. Sen skulle vi backa ett L-mönster med bommar, och där tog det stopp i Trazzels huvud. Backa rakt utan att nudda bommarna? Ja, jag gav det verkligen flera försök men tillslut vände jag honom och gick med nosen före och fick backa några steg sen. Vi travade vidare och öppnade och stängde en grind.

Vi var fyra i klassen och alla blev diskade. (i mitt fall var det bommarna i L:et helt klart).

Millyard var sen med i western riding där man rider ett mönster över en bom, slalom mellan konor, tre galoppfattningar (hehe, det är tom galoppombyte)… Ja, jag är glad att vi tog oss runt banan överhuvudtaget. Han har aldrig varit i ridhuset innan, inte van vid lite publik och annat. Katastrof kan vi sammanfatta ritten men saksamma. Vi gjorde det iaf :)

Sen var det dags för western pleasure walk and trot som jag är nöjd med hans insats. Min insats var värre då jag inte hörde/ förstod vad vi skulle göra när de ropade ut i högtalaren.

Western pleasure så rider man flera samtidigt på fyrkantsspåret och alla skall göra samma sak samtidigt. Tex skritta, trava, lpngsam trav, ökad trav, lope.

Här kom vi näst sist.

På framridningen var dte i lilla ridhuset (20*60)? hela 17 ekipage med hästar!!! Där var han supersnäll och skötte sig väldigt bra.

Men inne i stora själv… då blev han som tjuren Ferdinand.

Först red jag lite på utebanan och där var han billig först. Kort kommer därifrån när Tora skickat över dem hon har på sin kamera :)

Sammanfattningsvis var jag med hästarna 8:30-18 idag = trött nu.

Det enda tråkiga är att westernprotokoll INTE ALLS är som dressyrens. Här hamnar alla deltagare på samma och man ser bara + o – poäng på moment.

Inga kommentarer eller så alls finns ens möjlighet till.

Även om det går kasst är det alltid uppskattat med ”trevligt visat, söt ponny” eller nåt som jag fått med Stormy på dressyr.

Nu vet jag ju att Trazzel är himla söt ponny o att Millyard var fin ;) Men ni förstor nog vad jag menar.

Det är bara att öva vidare för absolut ska vi ut på fler westerntävlingar och knipa en rosett ;)

liIMG_8334 li8344IMG