Vad dagarna ramlar iväg!

Känner mig så smått handikappad när inte mobilen fortfarande fungerar som den ska och jag inte kan blogga från den.

I måndags red jag lektion för Petra igen (aldrig att jag vill byta tränare)!

Vi var själva i ridhuset, vilket är sååå skönt märkte jag idag, men dit återkommer jag.

Det är nästan som att jag glömt vad vi gjorde i måndags, men det som färskast ligger i minnet var att han blivit starkare i traven, orkar hålla halsen i en bättre form, jag måste sjunka ned med axlarna, låta honom ta ett litet stöd, och att vi mot slutet övade travökningar.

Det blev även några galoppfattningar som gick sådär, även om han blivit starkare och mer bärig. Men av någon orsak går det verkligen kasst när vi tränar jämfört när vi är själva ;)

Sådana travökningar han gjorde några steg, har jag aldrig suttit och gjort på honom förut. Vilken känsla det var att få känna på vad som komma skall där sen :)

Sen stod han tisdag och onsdag, och på torsdagen körde jag honom till ridhuset igen för att öva på måndagens träning.

SÅ synd att jag inte la upp kameran på kanten så att jag kunde filma oss, för han var magiskt fin verkligen. Lyssnade på att jag spände magmusklerna, tog då en halvhalt eller saktade av. Vi övade galoppfattningar och de gick helt okej, han tog de flesta rätt, vi red förvänd galopp och han bröt inte av alls.

Han tycktes inte gilla den biten vi brukar hålla oss till utan bröt av i både traven och galoppen där först, så jag drog på fullt ös medvetslös på långsidorna, för att sedan korta honom, rida små, små volter i varje hörn och sedan galoppera snabbt på långsidorna igen, bara för att bryta mönstret. Sen tog jag in honom på stora mittvolten och kortade upp galoppen.

Sen, sen kommer vi till det magiska. Vi fick till några himla bra travökningar (tror jag, eftersom jag inte är helsäker på hur det ska se ut o kännas), men han tog i med hela kroppen och blev som en helt annan häst att sitta på :) Han bibehöll formen utan att bli hög och slå upp med huvudet. Fina duktiga ponnyplutt.

Tyvärr har jag ju inga kort, men på måndag blir det ev en liten film :)