Ja, vad hade jag väntat mig? När jag inte hinner rida speciellt ofta längre så känns det verkligen i kroppen. precis överallt. Axlar, armar, rygg, ben, mage… Jag tror Millyard känner något liknande i sin kropp idag ;)

För det här med stretchning, det borde ju inte vara så svårt att komma ihåg, eller? Både hos sig själv och hästen. Efter ett träningspass drar muskeln ihop sig och stretchar man sen drar man ju ut den igen. När den är kortare än vanligt gör det ont eftersom muskelfibrerna (?) bryts ner och byggs upp igen för att klara mer nästa gång.
Att veta att man inte övertränar kan vara svårt att veta, och just därför är varierad träning så bra för att träna de olika muskelgrupperna. Återhämtar inte musklerna sig så gör man bara skada. Jag kan tycka att varannandags-träning funkar rätt bra. Nu har ju jag mer än en häst och slipper få rid-abstinens varannan dag. Nu följer jag inte något speciellt träningschema eftersom det är ont om tid generellt just nu och jag tränar när det finns en lucka ledig.

Hur ofta brukar er häst/ ponny tränas eller hur ofta rider du?