Åh nu får jag allt skämmas. Jag blev påmind av en läsare över att uppdatera er över hur det gått med pay and jumpen i söndags med Trazzel samt med Stormy på Husaby i måndags.

Jag skriver oftast från mobilen, men täckningen svajjar ofta och inlägget hamnar då i utkast och blir inte publicerat. Jag får bli bättre på att starta datorn och skriva härifrån =)

Jo, i söndags var det pay and jump för Trazzel. Moa och Tilda följde med och Tilda fick hoppa honom med ledhjälp efter mig på 40 cm. Moa kommer få prova även hon när hon ridit Trazzel mer än en gång ;)

Sist var det inte ett alternativ att rida fram honom på framridningen då han var som en laddad bomb. Nu var vi där i god tid, jag kunde ledas och longeras i ett hörn för att sedan rida själv en stund!!! :D Men, sen kom det in en jättefin welsh hingst, och jag märkte att Trazzel blev spänd. Så, jag valde att gå ut istället för att bara sätta in bra erfarenheter på vårt konto.

Själva pay and jumpen var i ridhuset, och där var han lite spänd för att vi stått stilla ute så Tilda fick hoppa med de två första hindrena, sen klarade vi oss själva.

Så, utifrån vår utveckling från sist är jag supernöjd med Trazzel :)

Har även goda nyheter från Husaby med Stormy. Det har läkt bra så nu får jag börja skritta varannan dag 15-20 minuter och promenera varannan.

Men, jag har ju halvt funderat ihjäl mig på vad anledningen till senskadan är från början. Veterinärernahar svårt att förstå varför han inte haltar eller ömmar vid palpation (när man trycker), men som jag känner Stormy efter 10 år i min ägo, biter han ihop.

Magkänslan säger att han borde vara spänd, ont eller annat som leder till skadan. Imorse hade jag ute min hästmassör som enkelt kunde konstatera att han är SÅ spänd i princip i hela kroppen. Han har alltså inte ridits på 4 månader, och ni kan ju tänka er känslan att jag då har ridit på en så spänd ponny som inte ens protesterar ;(

Men, hon kommer ut igen om ca två veckor och innan dess tänker jag inte rida honom. Jag fick ju en Photizo vetcare (typ en variant av Biolight lätt förklarat) av jultomten lite sent, så den ska jag använda på honom varje dag på rumpan, ryggen, bogarna, halsen och nacken. Han ska bli bra såklart, men alla spänningar vill jag verkligen ha bort på min drömponny <3

Det hemska i allt är att jag hade bokat in massören i höstas då jag ville ha honom genomgången för att han ibland kändes lite stel i högersidan av nacken. Men, det blev avbokat från hennes håll flera gånger. TÄNK om senskadan hade kunnat förhindras om hon hade kunnat komma innan?

Men, det går ju inte gå runt o tänka OM heller. Skett är skett och man får lära sig av det. Förebyggande är ju vad jag tror på.

Bilder från pay and jumpen kommer vid ett annat tillfälle =)