Haha, jag skrattar så jag får ont i magen :)

Hela texten finns här.

”När jag ser hur mycket prylar som ni hästmänniskor verkar behöva för att rida och sköta om en häst, så blir jag oerhört förvånad över hur det där djuret har kunnat överleva i tiotusen år innan Gud uppfann hästtjejerna! Hur i hela världen har hästen överlevt utan all svindyr specialmat och alla specialprodukter? Varför har inte varenda häst frusit ihjäl under de tiotusen vintrar som de stod ute dygnet runt, utan ett svindyrt specialtäcke?

Jag minns barndomens indianfilmer, minns ni dem? Hur indianerna stormade fram över prärien i full galopp med cowboysarna jagandes efter. Indianerna var halvnakna, endast iklädda små höftskynken, och allt de hade mellan sig själva och hästen var en vackert mönstrad filt. Så här i efterhand, i vuxen ålder, så funderar jag på om det var just därför som de skrek så mycket medan de red?

Jag tror inte att indianernas hästar åt specialmat med ett töntigt engelskt namn typ ”explosive”, ”muscle” eller ”hot mix”. Dessutom så är jag helt säker på att indianerna red sina hästar utan några speciella ridbyxor som har en trekvarts-tvinnad specialsöm i konstgjort sälskinn runt vänster smalben för att underlätta för ryttare som har hästar som gärna drar åt höger i den förvända galoppen.”