Idag hade ett brev kommit i brevlådan med nackmagneterna jag beställt.

Genast var jag ju tvungen att prova och satte fast dem på grimman på Stormy och Millyard som hade på sig dem en kvart var i stallgången. Man skall första gångerna ha på dem KORTA stunder och observera hästen hur den reagerar, och när den vant sig kan de ha på sig den under natten i boxen eller i hagen under dagen eller så.

Millyard stod uppbunden i grimskaft på varsin sida om grimman. Oftast brukar han stå löst eller möjligtvis stå fast i en, men jag band fast honom i båda när jag skulle hämta Stormy i hagen.
På den stunden hade ögonen halverat sin storlek, han ”hängde” i grimskaften så jag knäppte genast upp den ena (gillar inte att de hänger i dem). Hans underläpp hängde nästan ”löst”, hans huvud sänktes för varje minut… Han var HELT avslappnad kan jag meddela!

Han brukar alltid stå still, inte vara stressad men ändå vaken och med.

Stormy gäspade och ”slog” med läpparna, vilket han aldrig brukar göra. Så jag tror han slappnade av men inte lika mycket idag helt enkelt. Får testa på Bella imorrn med.

Är för grön ännu att förklara mer ingående hur det påverkar och så, men får återkomma med mer när jag vet.

Återstår bara att bli bättre på att stretcha hästarna efter träningen. Massera brukar jag göra rätt ofta nu för tiden med Radital liniment (den geléaktiga varianten).

Stormy bara ääälskar att vara distansponny! :)
Matte lovar att han ska få slippa bettet på långritterna framöver = ännu mer lycklig ponny.