Attans, träningstävlingen jag ska skulle på söndag är inställd :(

Jag som vill ut med Trazzel…

Han har förresten börjat testa för andra gången skulle man kunna säga. Inga protester nånstans förutom när han blev kastrerad och hade ont av såret och började sparka bakut. Nu gjorde jag misstaget att öka på energigivan ju, meeen nu har han börjat testa igen.

Det gäller ju att få ur beteendet innan det befästs. Han är numer så glad över att ta galoppen att han gärna ”misstar” precis ALLT som galoppfattning, eller även ett försvar att komma undan känns det som.

”Straffvarv” är något jag o Tilda är bekanta med sen Kotten så jag provar samma variant på Trazzel men man får verkligen lura lite. Grundtanken är att rider man tex i vänstervarvet och han börjar ta galoppen eller ”hota med att resa sig” så tar jag i vänstertygeln, driver på med vänsterskänkeln på en liten volt till han ger efter mot vänstertygeln, då ger jag efter och börjar fiska upp högertygeln.

Sista veckan har han testat mig flera ggr men jag har hittills lyckats få honom lugn och avslappnad efteråt. Vissa pass fokuserar jag bara på skritt o trav bara för att ha honom avslappnad och inte tänka galopp i allt.

Skänkelvikningar funkar bra med oftast, annars blir det straffvarv även där :)

Haha, jag har gjort tillfälliga boxskyltar till nya stallet så de nya som är där lätt kan förstå vilken häst som ska vara vart :D Namn + beskrivning :)

Såklart skulle jag vilja ha snygga enhetliga till allihopa, meeen det blir en annan gång.

14374615_10155228636644829_583582738_o