Ni som sett Avatar-filmen, när avatarerna ”kopplar ihop” sig med hästarna så blir de ETT. Just precis så känns Trazzels och min relation. Det går att TA på den. Det har bara varit glapp i kontakten vid ett tillfälle på snart ett år!
Idag lärde jag honom stegra på kommando. Det tog några minuter och sen förstod han själv att avstånd och inga framhovar ut mot mig är okej. <3 <3 <3

När han har hovarna utåt så var det de allra första korten som togs, jag petade då med spöet på benen och gav inget godis och snabbt som attan förstod han att det var bäst att hålla ihop benen och bara resa sig när jag gav tecken och sa ”upp”.

Att lära en häst och speciellt en unghäst som inte har koll på så mycket ”annat” i livet och dessutom är hingst är kanske inte en bra kombo om du inte vet vad du ger dig in på.

Då stegring är en dominant rörelse för hästen mot mig och man inte har full kontroll kan det bli livsfarligt. Trazzel backar själv innan stegringen och förstår att avståndet behövs. Jag vinklar spöet snett mot honom för att hjälpa honom att hålla sig ifrån mig.

Momentet lärs heller inte in i samband med en annan övning, för att han skall koppla ihop tex att komma in från en volt och sedan stegra. Stegringen görs endast lös och vid vissa tillfällen. Därför vill jag inte rekommendera er andra att träna ett sådant här moment om ni inte vet vad ni gör.

liIMG_6483 liIMG_6485 liIMG_6488 liIMG_6566Här nedan är kortet som togs precis i början. Sådana utåt”sparkar” vill jag inte befästa och låter därav att berömma dem. li6423 li6440 liIMG_6452 Alltså, hur sööööööt får man vara? Lilla Trazzel.liIMG_6453 liIMG_6456 liIMG_6465 liIMG_6466Det här med spansk skritt tycker han är himlans skojisgt också :) liIMG_6475 liIMG_6479