Åkte upp till stallet imorse, släppte ut hästarna i samma hage, förutom Millyard som fick komma ut med de andra efter träningspasset.
Stormy och lilla minishettisen i stallet har gått tillsammans i en egen hage, alltså inte på betet.

Jag började med att longera Millyard i paddocken med den bomlösa sadeln, träns med rakt bett (inte provat innan) och gummisnodd fäst på sidan av sadelgjorden och en vanlig longerlina.
Värmde upp i skritt och trav en lite stund i båda varv. Hoppade sen upp på honom och kände direkt att ett rakt bett verkade passa honom bättre än ett tredelat. Dock märkte jag senare i galoppen att han inte gärna tog förhållningarna lika bra, men det ska vi jobba på.

Vi ligger nämligen långt bak i utbildningen mot var vi borde vara, men av diverse orsaker har vi kommit av oss och har knappt galopperat på över ett år. Idag var det dags och det blev väldigt jobbigt för honom att orka bära upp mig och honom på stor volt. Han är tömkörd och longerad mycket men har alltid tyckt att galoppen varit lite jobbigare.
Eftersom han är korsning arab/ halvblod så har han en stor galopp jämfört med arabers, så han orkar helt enkelt inte hålla ihop den ännu. Det vlev tom jobbigt för mig i galoppen på honom eftersom jag är så van vid Stormys ;)

Imorgon tänkte jag rida honom också, eftersom jag inte hinner med riktigt förrän torsdag igen.