Nästa helg börjar Stormy och jag komma ut på vår distansträning igen så jag skall knåpa ihop ett schema åt oss på ett ungefär.

Har tidigare för att få en god översikt över hur han tränas, i datorn gjort upp kolumner där jag skrivit datum, fyllt i med S T G (skritt, trav eller galopp) och ringat in de gångarterna han mest tränats i. Tex, om jag varit på travbanan och galopperat, så har jag mest ridit T och G (travat dit o galopperat på banan) o givetvis skrittat innan o efteråt, men i relation till de andra gångarterna så var det inte mycket skritt.

När jag skriver i en anteckningsbok, eller en veckoalmanacka saknar jag ändå den där ”stora” översikten som jag får när jag lägger upp tre månader bredvid varandra.
Förutom gångarterna så skriver jag upp antal km och hur länge han tränats.

Tex så kan jag då ha ringat in T och G, fyllt i 26 km och 1 h och 50 min.

När man då sett flera veckors översikt, får man en SÅ mycket bättre koll på hur långt o mycket man tränat. Speciellt jag som har fler än en häst kan uppleva att den kanske tränats mindre än vad man trodde, eller tvärtom och missat att den behöver vila med :)

Kan lägga upp ett exempel så kan ni se.

Om ni undrar hur jag kan veta hur långt jag vet vi ridit/ kört, så har jag en gps-”klocka”. Bild kommer med när vår distansträning börjar igen, så skall jag även skriva mer om vår utrusting i helhet :)

Så kommer jag även skriva varför en sådan här nästan är ett måste inom distans :)

/Tanja