Trazzel tömkör jag en liten stund och tror vi gjort det tre gånger denna veckan, eller om vi till o med landar på fyra? Nåja, det går toppenbra med honom och han är så himla duktig!

Han verkar tycka det är roligt, och jag längtar tills vägarna blir så fina så jag kan dra på mig löparskorna och tömköra honom i trav snart. Millyard ska även han få tömköras en del framöver :)

Han blev longerad i förrgår, tricktränad i spansk skritt av Tora igår och lasttränad av mig idag.

Egentligen är han inte svårlastad på något vis, men eftersom han har panik över att sitta fast och i somras började med att stå rätt upp på bakbenen när det trycker på nacken av repgrimman (som han är van vid att ge efter för tryck på och på hela kroppen, sen över 6 år tillbaka…), så börjar vi om från början där.

Jag höll nog på att lasta honom en halvtimma. Han går in, kastar sig ut när jag ber honom backa, går in, och kastar sig ut…. Tillslut blir kastningarna lugnare, och sen ber jag honom bara backa ett steg, för att sedan gå framåt i transporten igen. Så höll vi på, och mellan gångerna stod vi o myste i transporten.

Jag vill ogärna binda fast honom i transporten på en gång, ifall han börjar få panik därinne, så därför tänkte jag göra såhär vid några tillfällen när transporten ändå är påkopplad sen jag kört Stormy.

Förhoppningen är att köra honom till ridhuset nästa vecka för att longera honom där och vänja in honom vid den miljön, så han kan ridas där framöver eftersom det här med skor inte verkar vara hans ”grej”  (han trampar av sig dem lätt).

t1t3 t2