Visst börjar han se lite rundare ut? :) Men som sagt, muskler här o var fattas.

Idag tömkörde jag Millyard på förmiddagen i någon timma. Jag la fram fyra cavalettibommar och höjde upp två av dem så han skulle lyfta lite mer på benen.

Det blev mest travjobb där jag jobbade mycket med att göra halvhalter så att han skulle lyssna direkt, gjorde han inte det fick han sakta av till skritt från traven och sedan börja trava igen.

När han sedan fått galoppera några varv (jösses, jag blir lika trött som honom eftersom han gärna inte galopperar om inte spöet jagar honom…)

Sedan kom jag att tänka på att man kan lära hästen passage och blev nyfiken och var tvungen att prova. Jag gick väldigt nära honom på sidan, ungefär vid virveln. ”Knackade” lätt med spöet på ryggen, vid korset samtidigt som jag höll en mjuk förhållning och han lyfte lite på bene. Jag släppte efter och berömde. Gick några steg, och gjorde om momentet flera gånger. Jag smackade samtidigt som jag la på spöet på ryggen, varpå han med tiden förstod att jag med klickandet ville att han skulle trampa.

Jag höll endast på tills han trampade ett eller två steg, avbröt, gjorde något annat och gjorde om detta.

Till slut behövde jag knappt visa honom spöet utan bara klicka, och några ynka steg gjorde han faktiskt riktigt bra tramp! Gissa om jag var glad och förvånad att han så snabbt tog till sig vad jag menade :)

Ju mer jag tränar ju mer ork och förståelse får han för vad jag är ute efter, men efter det här passet blir det definitivt mer övning på detta.

Tanken är sedan att när han kan det från marken så kommer han lättare förstå vad jag vill när jag rider honom, då jag använder samma ljud som på marken och eventuellt hjälper till med att lägga spöet på ryggen. Men, han behöver mer ork för att bära upp mig med men det är i alla fall en början :)

image

image

image

image