Jag kände mig faktiskt piggare imorse i kroppen, min normala röst är på väg tillbaka och huvudvärken var borta. Så, jag tog det oerhört kloka beslutet att träna Millyard idag (även om man borde bli frisk först eftersom risken att bli sjuk längre, men skitsamma ;) )

Släppte ut hästarna, plockade av skorna på Stormy då det nu annars var dags för ny skoning. Han är endast skodd fram och det var för att han slipade ner så mycket på just framhovarna när jag tränade inför distanstävlingen.
Är man inte gjord av pengar får man dessutom prioritera och det föll sig nu på en behandling till Millyard. Dessutom har Stormy gått så pass lite nu så han behöver inte skor. Så tre gånger är han nog bara skodd eftersom han annars jämt går barfota runt om. Får se hur jag gör i vinter om det blir barfota eller skor med brodd, samma med Millyard. Det tåls att fundera på.

Idag tömkörde jag i paddocken med fyra cavalettibommar som var lite upphöhjda, så han fick lyfta ordentligt på benen och jobba på med ryggen.
När jag gick bakom honom i skritt tränade jag på att göra lite halvhalter, lyssnade han inte och ville ta tömmarna ur handen på mig fick han genast backa några steg, men jag var mjuk i handen hela tiden. Till slut gick han så himla fint och liksom lyssnade till vart steg han tog om det var något annat jag ville att han skulle göra. Duktig kille!

Sedan övergick jag till att öva på sidepass igen, började åt lätta hållet att gå till vänster och det var inga problem. Åt höger däremot så var han lugn men fick liksom inte ihop benen först men efter en stund släppte det. Jag behövde knappt hålla i honom alls för han visste vad han skulle göra.

När vi hållit på så en stund med lite variation med cavaletti, galoppjobb och så, testade jag att få honom göra bakdelsvändning. Han är sååå snabblärd killen! Eftersom när han går sidepass, och vi kommer till ett hörn har vi ju NÄSTAN övat på bakdelsvändning när jag rätar ut honom och några steg senare fått ställa sig i rätt position igen.
Förhoppningsvis kommer dessa övningar fungera kanon när jag väl provar dem från ryggen sen :)

På hemvägen från paddocken testade jag även öppna och sluta, och det känns som han verkligen KAN dem nu utan att jag knappt behöver göra något heller.