I förrgår var jag ute och red ut på Millyard på rakbanan där han står, i alla gångarter till och från stallet. Innan det hade jag tömkört honom nära en timma och jag hade sprungit bakom honom eftersom det bara finns en rakbana o ingen paddock.

Dagen innan hade jag tömkört honom och sprungit också. Han reste sig nära 20-tal ggr första dagen, förmodligen runt 25 i förrgår och gick omkull på höger bog då.

Igår tömkörde jag honom igen, och då var det dags att resa sig när vi skulle över asfaltsvägen, så han lyckades få skrapsår på hasorna.

När han var behandlad av equiterapeuten och var färdigbehandlad gjorde han samma sak. Jag har funderat halvt ihjäl mig varför han gör som han gör, men jag kommer bara fram till samma svar. Det är ett så inlärt beteende att kasta sig ifrån. Redan när jag skaffade honom 2006 gick det inte binda fast honom för att han kasta sig tills det lossnade. Det spelar ingen roll om jag rider med bett eller bettlöst, han kastar sig ändå, men inte jämnt.

Han är som sagt behandlad flera ggr och gör samma sak. Givetvis skall jag inte utesluta att det kan vara nåt iaf, men till hösten hoppas jag få en tid hos en annan equiterapeut så han blir kollad igen, för nu LÄR han vara sned i höfter o bog efter alla omkullstegringar.

Meeen, jag ger inte upp. Vi fortsätter.

Dressyr på Stormy i paddocken. Idag eller imorgon blir det en längre ritt på honom.

Trazzel har haft sommarlov och nu är det åter dags för träning. Igår longerade jag honom väldigt lite i hagen, och allt tycks sitta kvar :)

Tora rider och tränar Bella i stort sett varje dag, och det går fantastiskt bra för dem!