Bella skall nu ha pencillin fram till måndag. Igår när hon skulle få den tog det bara 1½ h. 
Ja, en och en halv timma! 
Kombinationen jag + spruta + Bella = kaotiskt.
Nog att jag övat och tränat med en massa möjliga saker, men när det kommer till spruta så  är det inte så lätt. Knappast att man övar att träna genom att sticka hästen, så HUR övar man?
Hon är snällare än snällast i ALL hantering, men som sagt, när jag får ont i magen och själv är rädd för sprutan, och hon givetvis känner det, så borde jag börja med min egna rädsla kanske för att inte ge henne min panik-känsla i magen. 
Kognitiv beteendeterapi kanske? :P Nu hinner jag oavsett inte träna mig själv mer än att det faktiskt efter några tappra försök gick att sticka in nålen och sedan sätta i sprutan med medicinen.
Det roliga var att när jag var klar (med två sprutor efterosm allt inte fick plats i samma), så sänkte hon huvudet och var coollugn, och det var inga problem alls att klappa henne, pilla henne på halsen eller något.
Såklart hon kände av mig, direkt! Om jag bara kunde förmedla det lugnet INNAN jag skall sticka henne.
Gick nämligen inte att klappa henne någonstans på kroppen utom just huvudet när jag var beredd med nål och spruta.
KONKRETA SNABBA TIPS MOTTAGET VÄLDIGT TACKSAMT :) (även om ni har förebyggande övningar)
/Tanja