I söndags förra helgen åkte jag till Mullsjö med Millyard för att kl 12 rida förklass LB:1 och kl 18 rida lagklassen.

Runt 10 var vi på plats för anmälan, ombyte o rida fram o sånt. Vi var först i en stor paddock och han var lite spänd men inte så farligt faktiskt. Kommer in på framridningsbanan sen och han går väldigt bra trots att han är lite tittig. Kommer in i ridhuset och där var publik o domare alldeles för läbbig så jag lyckades bara rida på 2/3 av dressyrbanan. Nåja, inte hela världen, det är ju träning…

Kommer ut, rider av på stora banan igen. Tar på honom ulltäcke. Ska lasta, och där tar det stopp. Fullständigt. I tre timmar! Det blåste MASSOR, kom transporter och hästar förbi bakom oss konstant. Han blev stressad och gick in helt i transporten fem gånger. Jag vägrar be någon smälla igen luckan bakom honom om han inte är lugn och står still utan att ladda bakåt (för er som inte vet så har han varit helt okomplicerad vid lastning, fick problem förra året och har megalasttränat i vinter och sedan har det varit jättelugnt. Nu fick vi alltså ett bakslag. Helgen innan och även innan det var vi på tävling och det var då inga problem.)

Hur som, han gick in sen. Fick stå i transporten ca 1,5 h innan det var dags o ta ut honom för att rida fram till 18-starten.

På vägen ut ryckte han av ena sidan av mina PS-tyglar som gick av direkt. Inget han blev rädd av alltså. (men såklart ett ryck i munnen helt i onödan). Fick springa bort till en lagkompis transport o sno hennes bruna tyglar o fästa dem istället.

Rider fram på framridningsbanan där andra ekipage rider. Han känns väldigt fin o avslappnad i ryggen i traven, inte så tittig alls. Fattar galopp och där, just då bockar han en helsikes bockserie. Jag blir chockad och lite rädd. Han bockar ALDRIG och verkligen inte en serie?! Vad hände? Jag sitter mirakulöst kvar och lugnar honom. Skrittar lite… Tar tyglarna o travar igen, fattar galopp igen och samma sak händer helt oförberett. Han är LIVRÄDD för nåt bakom sig plötsligt och känns skrämd. Han är annars inte bakskygg alls.

Jag hoppar av, går utanför banan och lugnar honom.

Går in igen och travar då han känns jättefin. O så tredje bockserien. Då kastar jag mig av när han micropausar. Ögonen tårfyllda och jätteledsen över VAD som är fel?

En lagkamrat kommer fram och jag säger att jag stryker mig. Jag ska ju in bara minutrar senare.

Går bort till transporten, tar av sadel. Går med honom i den stora paddocken för att lugna honom och han är tokstressad över allt bakom sig. Travar lite och han sparkar plötsligt till med ena bakbenet. Alltså är det inte jag eller sadeln utan nåt annat tänker jag.

Lugnar honom o sen ska lastningen börja. Den tog 1,5 h. På vägen sparkar han tre ggr i transporten, vilket han heller ALDRIG tidigare gjort.

Tankarna går.

Korsförlamning? Ont? Smärta? För mycket psykiskt? Blivit svettig och sen för kall trots ulltäcke och spänt sig?

Lastar av hemma med hjälp av stallägaren som får hålla Bella framme vid lilla luckan fram för att han är sååååå spänd. Sen lät jag honom gå ute på natten med de andra för att röra sig och coola ner.

Dagen efter, på måndagen är han sitt vanliga jag såg jag direkt när jag såg hans ögon. Tora tog med honom till paddocken och marktränade. Jag lät honom galoppera i grimman och ingen konstig rörelsestörning. Konstigt…

Efter det här så letade jag reda på nån som kan kolla igenom honom. Nåt är ju fel eftersom han så tydligt talar om det.

Så, på lördag nästa helg kommer en som är kraniosakral terapeut som skall kolla honom. Hon tror även att hans shivring kan bero på att det är trångt i nacken och klämmer. SÅÅÅÅÅ logiskt eftersom jag själv har haft det trångt i nacken pga kotorna som gett mig huvudvärk och annat onödigt obehag lääänge.

Jag har alltså inte ridit honom sen tävlingen och ska ev upp idag på honom.