Idag hade vi lagmöte angående lagdressyren jag kommer vara med i. Eftersom Millyard är så orutinerad som han är ute på tävlingsbanorna och jag vet att vi har lite kvar och träna på, så öppnade det sig nya dörrar idag.

Jag ska få provrida en riktig riktig snygg kille och kaaanske få tävla hoonm!!! Givetvis är jag så lyrisk så jag hoppas få till en provridning redan nästa vecka. Då skulle jag vilja tävla LA med honom, jisses så kul det vore! :)

Lasttränade vidare med Millyard idag igen, och ÄNTLIGEN är vi tillbaka på att ha en lättlastad häst igen.

Det jag gjort i X timmar tidigare underlättade dagens träning.Jag öppnade upp mellanväggen så det blev bredare (han åker aldrig så annars, men gör det inbjudande för honom samt ställde in stallets minishettis i det mindre utrymmet bredvid.

Jag satte på en longerlina som jag förde över bommen där fram, ”skickade” in honom och viftade med spöet om han inte ville gå fram. Snart kom han på att det var betydligt skönare att stå i transporten och äta kraftfoder än gå in o ut o in o ut i transporten (han gick in men backade ut rätt snabbt igen).

Väl där lät jag linan ligga kvar ut på lemmen, jag gick in i stallet, hä,tade sopkvast, han stod lös i transporten utan något bakom. backade han ut gjorde jag bara om momentet.

Sen stod jag på lemmen och hoppade och tjoade för fullt. Han skulle stå kvar därinne vilket han gjorde. Sen fick han stå där lös någon halvtimma, o gick han ut skickade jag bara in honom.

Sen blev det styrketräningspass för min del o fälla upp o ner lemmen fleeera gånger. Upp o ner. O tillslut satte jag fast den och lät honom stå där inne säkert en halvtimma till. Startade bilen, stängde av. Tog ner lemmen, han skulle stå kvar vilket han gjorde. Upp igen o ja. Sådär höll jag på i två timmar tror jag.

Att vara envis lönar sig :)

Så nu ska här snart äntligen iväg till ridhus igen :D

Såhär rund och fin var Millyard i december för ett år sen. Samma dag jag åkte av Stormy för första gången på en hopptävling, fick en spricka i revbenet och var sjukskriven en månad…

Jag har ju tänkt sönder vad som är skillnad nu på fodret jämfört med sist, men det vi nu ska prova är att dela upp hans givor i två gånger om dagen. Vi ger dem alltid kraftfodret på kvällen, men hans givor kanske blir för mycket på en gång så att kroppen helt enkelt inte kan tillgodogöra sig det.

Simpelt kanske, men när man blir hemmablind tänker man inte på det, så jag HOPPAS att han snart kan bli lika rund och fin igen :)

4 m3 m7 tjoooooo 2 3