Kikade just på vädret, och här där jag bor skall det bli HELA 9 grader fram till kl 12 imorgon på dagen! Det är ju hur kallt som helst. Vart tog mitt solväder vägen?

Kan ju passa på att fråga när ni brukar täcke era hästar till hösten? Ni som har dem täckta alltså.
Går ni efter termometern, vädret ”dag för dag” eller när ni tar in från betet, eller först när snön kommer?

Jag har nog blivit ”larvigare” med det här med täcken de senare åren. Stormy, Bella och Millyard är alla tre lätt frusna. Tim tex fryser väldigt sällan.

Bella vet jags edan equiterapeuten för längesedan behandlade henne, sa åt mig att även om det regnar på sommaren skall hon ha regntäcke. Hon har/hade problem med ”höftknölarna” och när hon spänner sig, sätter hon bakbenen under sig och får ännu mer ont och problem. Har hon täcke märker hon ju inte av kylan.

Millyard har alltid varit svår att få rund och fin och har kanske pga det lätt att frysa. Därför har jag på honom valt att lägga på täcke för jag tycker det är bättre han använder maten till att gå upp i vikt än att hålla värmen.

Stormy har, även om han är lättfödd, ändå lätt att frysa. Det känns så onödigt att han skall stå och frysa, skaka och bli stel i musklerna i onödan.

Sen VET jag att de håller värmen när de skakar osv, men jag vet ju att de blir ju stela av det med.

Ibland har jag tom använt täcke av ”bekvämlighetsskäl” om det tex regnar och man har en häst som jääämt lägger sig i leran och rullar. Då är det inte jämt jättekul med att borsta och damma av hästen en timma innan man ens kan lägga på utrustningen.

Vad anser ni om just täcken? Något bra eller dåligt?

(vill för övrigt fortfarande ha ett täcke i den här färgen till Stormy ;) )