Imorse när jag hade lyckats få i båda fötterna i de sprillans nya dressyrstövlarna och drog upp dragkedjan, klämde det tillräckligt om vaderna för att känslen började avta ;) Jag började gå och det började göra ont direkt i knävecket. ”Vill man vara fin får man lida pin” tänkte jag o hade bråttom iväg till paddocken till lektionen (med tanken att hon som hjälpte mig i butiken sa att de anpassar sig efter mina ben så småningom). Jag skulle hoppa upp på Millyard på stallplanen, som vanligt. O då, just då, började jag förstå varför ”dressyrnördar” måste ha en pall för att komma upp. Inte av den anledningen att jag vet att det skonar hästen, sadeln o stiglädrena, utan att benet blev ju så stelt med nya stövlar o då är det inte lätt kan jag meddela ;)

Ja, för mig var detta något nytt som ridit med skor eller med shortchaps sedan herrans många år tillbaka.

Stövlarna gav både stöd och skoskav samtidigt så det blev därför lite svårt för mig att koncentrera mig ;) Om jag nu bara använder de regelbundet kommer de nog sitta ännu bättre, och jag är verkligen nöjd med dem trots smärtan de gav mig idag.

Det översta koret togs i slutet när han var ordentligt mjuk och fick till ett riktigt trevligt steg. Att jag förstör kortet med mitt ansiktsuttryck och mitt ben som ligger för långt bak får väl påminna mig om hur fint det skulle vara om jag bara gjorde rätt ;)