Bloggen dressyrsnack.se skrev om ett inlägg om Sprengerbett och jag blev nyfiken på vad skillnaden mellan Mylerbetten och Sprengerbetten är, eftersom de båda är för anatomiskt utformade. Mylerbetten går att vrida på i ena ”sidan” av bettringen medans den andra hälften ligger kvar still i munnen.
Vad jag funderar på är alltså vilken som är bäst, svårt att säga utan att hästen själv fått prova, men är det någon av er som har erfarenhet av någon av dessa? Ska man nu behöva rida med bett föredrar jag ju att ha något bra i munnen…

Är sugen på att prova ett jag med, så jag hoppas Skara Hästsport har dem så man kan kolla på Sprengerbetten, och jag har för mig att de finns. Verkar som att man på flera stället kan hyra Sprengerbetten så man kan få prova hur de funkar på sin häst, och jag hoppas även därför att Skara Hästsport har samma service. Får se vad jag får för svar av dem. Hur som så blir det iaf en kik där snart för att se vad som finns plus att hämta mina rosa benskydd till Stormy där med.

Någon av er som vet om man får tävla med detta bett inom dressyren? Om inte annat, hur ofta brukar de titta i munnen för att kolla detta på lokala tävlingar? 

Detta är ett Sprengerbett som jag i så fall skulle kunna tänka mig. Kostar strax över 1000 kr…
Såg att på denna sidan så har de rea, BRA rea på Mylerbetten och jag är bra sugen att beställa hem något för att prova. 

(Några minuter senare: jag beställde ett Mylerbett så testar jag mig fram…) Men ni får gärna dela med er av erfarenheter av olika bett.

Bild från lyckasridsport.se