Kolla! Anmälningsavgiften blir sponsrad av Ekby Foder. Det tackar vi varmt för =)

Ekby Foder är min nya höleverantör som kommer med mitt lass på söndag. Jag har ju en stor förhoppning om att Millyard ska gå upp och bli rund o fin igen som på bilderna i några inlägg nedan. Dessutom ska jag börja ge Millyard Nerv Control från Pavo. Nytt tillskottsfoder jag inte testat tidigare.

Det är för att jag blivit rekommenderad av equiterapeut att ge Millyard magnesium kontinuerligt pga hans shivring (musklerna i bakbenen kan rycka/ krampa när han stått stilla vilket blir en stor påfrestning. Dessutom är han väldigt nervig och har blivit bättre de ggr han ätit magnesiumkapslar förut).

Här är en länk om Pavo Nerv Control. Givetvis gör jag en utvärdering och ser om jag märker skillnad.

Här hittade jag en intressant fakta om magnesium hos hästar.

Jag har provat de flesta kraftfoder till Millyard. För tillfället äter han Fibergi Muscle Up i väntan på det nya hösilaget. Sen hoppas jag att han ska gå upp mycket av det nya fodret som leverantören säger att det är mycket fjutt i =)

Det är givetvis analyserat och jag har fått hjälp av Krafft foderrådgivning åt hela min flock med vad jag borde ge dem.

Summa summarum skulle alla ha mineraler. Millyard 0,5-1,5 kg krafft groov 60, Trazzel 0,5-1 kg krafft groov 60, Chino vid behov (vilket han inte har) 0,5 kg krafft groov 60.

Med andra ord behöver jag inte längre ge krossat korn, soja, fibergi osv jag gett enligt tidigare foderstat.

Däremot kommer jag fortsätta ge alla 1 dl solrosfrön. Millyard, Bella och Kotten får dock mer, ca 0,5 kg.

Det ger blank fin päls, är rikt på energi som mina hästar behövde i nya foderstaten (energi, inte blank päls ;) )