Jag har för längesedan tränat in lite spin med Millyard från ryggem så han kan grundprinciperna.
Men, idag när jag och Tora var med hästarna i paddocken, hon red Stormy och jag tricktränade Millyard, så tänkte jag prova detta från marken.
Blev så inspirerad innan jag somnade efte att ha kollat på Hempfling träna med sina hästar, så jag provade några gånger med detta innan Tora filmade oss. Med andra ord är det helt nytt för oss båda att jag har den positionen jag har, för jag brukar inte stå så nära annars utan längre bort och leda. Men det var oerhört kul!
På denna filmen går jag väldigt nära honom, men när vi fortsatte öva kunde jag stå ca en meter ifrån honom och han gjorde samma sak.
vad han gör är att han flyttar sig åt höger, och hans högra bakben skall ”snurra” och vara stilla, och de resterande tre benen skall flytta sig runt. Han står dock still med vänster bak och snurrar den med vid ett tillfälle, men han kommer nog på så småningom att det inte är så smidigt ;)

Tanken är dels att han lättare skall förstå detta när jag ska göra samma sak från ryggen sen, och dels hade jag tänkt att han så småningom skall snurra ett varv själv, och jag står kvar på samma ställe. Vi får se hur det går.

Det är mina nyinköpta Craft- löparbyxor jag har på mig, och de är übersköna! Lätt att det blir distansridning i dem trots att sömmarna är på insidan. Får se hur länge det funkar ;)