Idag blev Millyard riden av Tora för första gången. De enda han någonsin haft på ryggen tidigare är mig och Anders Josefsson (VM-ryttare i reining som red honom en liten stund under en clinic jag var på).

Sist Millyard blev riden var exakt två veckor sen, innan dess två-tre veckor o har däremellan blivit lite nh-tränad, gått någon promenad o tömkörts lite bara. Med andra ord knappt gått alls, o sist vi var igång ett litet tag var i mars tror jag, så länge har han inte varit igång direkt.

Nu ska vi i alla fall ÄNTLIGEN tuta o köra tänkte jag och Tora ska få fortsätta rida honom då jag vill att han går regelbundet. Skolan är slut om två veckor = massvis tid igen :)

Jag började använda snodden på Millyard i mars tror jag, när han kom undan med att slänga upp huvudet och jag var räådd att han skulle vidareutveckla idén till att resa sig när han inte fick som han ville. När det gav enormt snabbt resultat så tog jag av den efter 3/4 av passet och har sedan plockat av den rätt snabbt så att han inte ska komma ihåg att börja med att slänga upp huvudet, och vägra gå åt vänster igen.

Därav kommer Tora och jag fortfarande använda snodden i början av passen för att sedan ta av den.

Dock löste sig inte knöl-problemet utan den uppkom även idag bakom manken. Något är det som trycker med sadeln antagligen, även om knölen kom en gång när han hade tömkörts. Känslig herre är han, det vet jag redan och jag hoppas kunna få lite hjälp med min tränare om sadeln är för liten eller något annat. Han har ju trots allt ÄNTLIGEN gått upp i vikt och breddat sig så det kan ju vara så..?

Tora behöver liksom jag lära sig o trampa NER hälen ;)

(Hoppas ni har överseende med den fula bakgrunden på vissa bilder…)