Millyard har fullt med ärr på sina ben, och de blir bara fler och fler…

Jag vet att han slår/ stryker sig på frambenen och får små sår på insidan av skenbenen(?). Jag upplever att det blivit värre sen han fick skor i vintras då sömmarna, trots att de sitter som de ska, liksom förvärrar det hela, eller om det helt enkelt är själva skon. Hur som så hinner det inte läka ihop förrän han fått ett nytt litet…

Att ha skydd i hagen har jag aldrig haft på mina hästar om det inte är ihopsläpp. Dock funderar jag seriöst att ha på det ett tag för att se om det gör skillnad. Visserligen skulle kanske ett par boots skydda sömmen om det nu är den han sktrapar emot, men de trampas så lätt sönder, lossnar eller gör karleden till en drömvärld för mugg som han lätt får.

Jag vill ha damasker eller senskydd och undrar om någon har tips på några som gärna andas, alltså har små hål i som gärna inte kostar multum.

 

Bild från ponnypop.