Vi är ju som vi vet olika och försöker göra det bästa för våra älskade fyrbenta. Jag är nyfiken på om ni använder benskydd/lindor av något slag, eller om ni rider/tränar utan, eller har du skydd på i hagen?

Själv fick jag snabbt lära mig efter att ha skaffat Bella, nu 20 år, för 8 år sedan att det var nödvändigt att skydda ben från topp till tå.
Utan skor, med skor, med brodd. Alltid när jag tränade henne om vi så bara skulle skritta ut, ansåg jag att hon ”behövde” skydd med boots på alla fyra och helst lindor på alla fyra.
Eftersom hon är travare och likt många andra är de snubbliga (de får inte jämt lära sig lyfta på benen när de är små eftersom banan är platt o fin och många hagar likaså. Jag menar inte nu att alla har det så, men många).

Hur som så ledde det till att hon snubblade, trampade, fokuserade på något annat och gömde att man skulle lyfta på benen… Ni vet, skrapsår, lite blod, ärr… Inte så kul, så jag fick börja sätta på benskydd, men eftersom de inte täcker varje millimeter så funkade lindor bäst. Hade hon broddar på rann det blod på hennes hovar trots att jag hade boots på.
Tror hennes beteende hängde ihop mycket med att hon var stressad så hon skadade sig mer.
Nu när hon är 20 snubblar hon inte alls lika mycket längre (dock lika pigg än).


Det finns ju så mycket åsikter kring just detta, om man skall ha det som stöd, värmande eller ifall att om den kanske skadar sig, snyggt osv. Vad tycker ni? Tankar o funderingar.