Min plan att rida ikväll sprack då jag hoppar in på ett extrapass på jobbet (kan behövas efter den senaste tidens shopande, så nu är det slut på det ett tag ;) )

Därav blir det inga kort jag kan visa vad jag handlat i Göteborg, utan ni får vänta tills imorgon.

 

Kan ju passa på att berätta om gårdagens pass med Stormy.

Tog på Millyards träns där Sprenger-bettet satt så jag slapp byta. Tora följde med till ridhuset på Bella och när vi kom dit var det redan sex andra där.

Stormy kändes till en början fantastiskt. Var det bettet? Han var oerhört mjuk och följsam och jag var SÅ lycklig.

Men, sen började jag ställa lite krav och vi höll oss på en stor volt. När de andra ekipagen samtidigt höll sig i andra änden av ridhuset och vi skulle fortsätta på vår volt så ville han INTE det, så han försökte dra till dom andra. Surade ihop, stannade och protesterade när jag bad honom gå framåt.

Han gav sig inte helt men fortsatte senare i alla fall runt volten men var sur. När jag sedan red i vänstervarvet, hans svaga sida i galopp, så kändes han till en början ovanligt mjuk och fin då han inte hängde på bogen alls eller ”hängde” sig överhuvudtaget.

Jag red på en ganska liten volt då det är lättare att kontrollera honom plus att jag ville pressa honom lite extra. Jo tjena, det slutade med att han fick nog och i nästa galoppsprång stack han åt höger och VÄGRADE lyssna. Gamla Stormy was back. Inte roligt kan jag meddela. Vinner han en gång av 200 så kommer han testa och testa i flera år till. Ungefär så envis är han, och jag.

Så, jag vet av tidigare erfarenhet att så länge han tycker det är okej så går det bra, men när jag pressar lite extra så gör han precis så. Samma från marken.

En kombo av långa uteritter och mer dressyr i ridhuset kommer nog lösa det här snabbt.

image

 

Imorgon får det bli en uteritt på honom så Julia kan rida honom på onsdag, vilket hon antagligen kommer göra varje onsdag framöver :)