Nu är det bara att lyckas matcha en tid med tränaren så får vi se vem av Stormy och Millyard som får vara den första att tränas. Förhoppningsvis blir det flera lektioner så jag kan ta dem varannan gång eller så.
Det känns iaf SÅ skönt att det äntligen börjar hända lite på hästfronten.
Kolla tänder, equiterapeut på gång, lektioner…
Ibland får jag höra varför jag ska behålla tre hästar, varför räcker det inte med en?
Bella är min första häst som jag haft i 8½ år, nu är hon 20 år. Hon är en del av mig som jag nästan haft 1/3 av mitt liv. Hon betyder oerhört mycket och jag skulle aldrig vilja göra mig av med henne. Det går alldeles utmärkt att rida distans och rida långturer med henne och träna i paddocken i skritt och trav, men galoppen är hon för vinglig i om man inte tömkör.
Gick omkull med henne i ett ridhus för många år sedan i galoppen då jag missade att hjälpa henne balansera sig i hörnet, varpå hon ligger på sidan med mitt ben under sig. Det gick bra och jag fick ett stooort blåmärke som behagade sig vara kvar bra länge.
Hon är trots allt 20 år nu och jag vill inte kräva något alldeles av henne.

Millyard skaffade jag för att ha en häst med bra utgångspunkter som inte hade vissa begränsningar på det sättet och dressyren lockade mig mest. Sen har det som jag nämnt innan tagit en lååång stund för att komma dit vi är idag, och då är vi ändå kvar på startlinjen nästan ;)

Stormy var tänkt att säljas, men den lilla svarta rackaren häftade sig fast i hjärtat när jag trodde jag inte saknade honom alls.

Dock ångrar jag inte alls att jag har bestämt mig för att behålla tre hästar trots att det kostar tid och pengar, energi och oro. Men det är det värt.
Vad som händer i framtiden är svårt att säga om det någon gång även för mig är dags för familj och vad det innebär, hus och annat som även jag drömmer om.
Men, det gör ont i hjärtat av att tänka på att jag kanske en dag behöver låna ut någon av dem, men vem vet, medryttare kan lösa en hel del :) Jag tänker iaf positivt på framtiden.

Det innebär att eftersom jag inte kan träna varje häst till 100% som när jag bara hade Bella så kommer man inte lika långt, men det får vara så. Jag är lycklig över att få vara med på clear rounder även om jag drömmer om en 12-milare ihop på Stormy, regionala tävlingar i dressyr på Millyard…

Men Sara, vi ses väl på dressyrtävlingarna o distansen nästan år? :D