Jani, vart skall jag börja?

Efter att ha varit oerhört inspirerad av Dressyrsnacks senaste träningar, färskt i huvudet att jag behövde träna halvhalter efter halvhalter så gick min plan i teorin inte alls som i praktiken.

Tora var uppe i stallet före mig och tog ut Millyard på en liten runda med nh-träning (tack!)

Eftersom jag ville veta om Stormy var helt fräsch fick han följa med till ridhuset. Julia, dottern till hon som har stallet följde med på en annan ponny. Vi var själva i ridhuset (tack o lov). Eftersom Stormy inte ridits på två veckor sen han fick hovbölden så har han laddat sin enegi maximalt, och tänkte verkligen utnyttja ridhuset, MAXIMALT till detta vilket matte på ryggen inte alls var beredd på.

Han började i skritten att pipa som ett brunstigt sto och liksom hoppa till med framhovarna och huvudet nedåt.Han lyckades göra bakutsprång. Detta bara i skritt på långa tyglar. Sist han uppförde sig såhär var väl ungefär för fem, sex år sen?

När jag skulle byta varv på långa tyglar i skritt stegrade han rätt upp. Mitt hjärta liksom stannade, inte av rädsla, mer av chock/ oförberedelse på min annars lugna ponny. Han var ju inte halt kan jag ju meddela, vilket var min första tanke om han hade jätteont när jag satt på honom. Han verkade snarare överlycklig att få vara i ett stooort ridhus, mjukt underlag och hade siktet inställt på att busa järnet. Ponny säger jag bara ;)

Jag travade och travade och travade sen i hopp om att energin skulle avta lite, men det var för höga tankar att ha. Han fortsatte pipa och hoppa till med frambenen, ett i taget.

Men kul hade vi trots att han uppförde sig som man inte skall.

Julia tog några kort, och jag ber återigen om ursäkt för min okunskap om inställningar på kameran.

Så, ni förstår säkert att en massa halvhalter gick inte genomföra i den mån jag hade tänkt. Dock var han mjuk som en gummiboll och lyssnade perfekt på mina skänkelhjälper. Vad jag behöver träna mer på med honom är att han inte skall krulla ihop sig så mycket och gå bakom hand. Tror speglarna kommer underlätta en hel del för mig :)

Imorgon skall jag släppa ut hästarna och tänkte bege mig till stallet direkt med Millyard och förhoppningsvis med Stormy efter det med.