Jag låg vaken till nästan halv tre igår natt, för jag låg och läste ”Dressyr med Kyra” för att få bättre kunskap, förståelse och bli påmind om sådant jag kan men har glömt. Det blev kapitlen med galoppfattningar, galoppombyten, förvänd galopp…

I förrgår blev det lugnt för Stormy, men igår minsann har han fått kämpa sig rejält svettig!

Jag körde honom till ridhuset och började rida i stora ridhuset, men lagom när vi hade värmt upp kom några tjejer in och sa att de skulle vattna… Så vi gick till det lilla istället, som ligger bredvid det stora.

När jag är i ridhuset brukar jag rida med ridspö och sporrar ibland. Annars brukar inte det behövas och jag använder inte sporrar ofta, för att tappa effekten.

Hursom, spöet hade jag glömt i stallet, och jag tycker att just ett spö är så himla bra att använda för att peta på rumpan eller där den nu behöv för att hjälpa till. Normalt sett brukar det alltid finnas lite spö i ridhuset har jag sett, men inte ett enda fanns framme.

Så det var bara att kämpa på lite mer än vanligt och lite mer missförstånd mellan oss än vanligt (jag vet, jag ska ju ändå inte ha spö på tävling så lika bra o öva kanske ;) )

Det blev fokus på galoppen, där jag testade en övning som fanns med i Kyra-boken, där man rider som i ett S på långsidan. Stormy höll sig i rätt galopp och övningen kändes som man kan avnända sig av lite varje ridpass för att träna.

Det blev små volter i galopp längs kortsidan/ hörnen och mellangalopp på långsidorna för att tänka mer framåt, eftersom han ibland får för sig att bryta av.

Några få steg för ökad trav på långsidan för att känna att han lyssnar.

Överlag ett helt ok pass, men jag är inte helt nöjd.

Eftersom det är påsklov här så var det några tjejer i stallet, och en av dem fick filma mig och Stormy en kort stund. Jag ska försöka lägga upp filmen senare (det är bara det att jag inte kan klippa en film och det tar 1000 år att ladda upp den, men jag ska försöka).

Den är iaf filmad med det andra objektivet :)