Idag var det äntligen dags för Petra-träning med Millyard.

Det finns hopp om killen. Han har betydligt lugnare, mer bärig, mer samarbetsvillig och försöker på ett annat sätt än jag känt tidigare.

Galoppen är nog den gångart det tydligast syns på honom att han orkar mer. Han orkar samla galoppen och orkar gå på mindre volter än tidigare. I högervarvet är han svårare att ställa än i vänster, men med lite ledande tygeltag i inner och en stadig ytterhand, och en stabil innerskänkel så går det bättre.

Behöver verkligen påminna mig att sitta ner mer i sadeln och driva från magen, ha benen stilla och pekandes framåt med tårna, låg hand och ner med axlarna.

Idag checkade vi mest av i alla gångarter. Lite voltarbete i alla gångarter, några öppnor längs långsidorna i båda varv. I vänstervarvet tycker han det är aningen jobbigare och jag får lägga in en volt var gång han försöker komma undan och fortsätta med öppnan igen.

Tempoväxlingar i traven samt i galoppen, lite skänkelvikningar (herreguuud vad svårt det ska vara med den övningen!)

Så med andra ord tror jag att jag ska träna på som vi gör, men även komma ihåg att göra tempoväxlingar oftare. Mer övergångar för att få det att flyta samman bättre. Fattningarna tar han, lite segt men jag behöver hålla ihop honom mer i fattningen.

Nästa vecka är det dags för träning för Petra igen.

Insåg att NÄSTA HELG(!!!) har jag ju anmäkt mig o Stormy till en dressyrtävling igen. Jisses, redan?! Nåja, det är bara att ta med honom i paddocken o ridhuset igen o träna o träna ;) Han har fått latat sig med uteritt en vecka nu.