ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN blev det träning för bästa Petra idag med Millyard. Nu går han ju in i transporten relativt smidigt och jag har med minishettisen som extra sällskap för honom också.

Jag körde iväg till ridhuset och hann inte rida fram många minutrar då jag var lite sen… Millyard har inte varit i ridhuset på ett år (där vi var idag) och han är ju rätt tittig så jag förstod att lektionen kanske inte skulle bli den bästa. Men, nu skötte han sig faktiskt bättre än vad jag trodde :)

Jag har knappt ridit honom på 1,5 vecka utan Julia har skrittat honom lite mest. Jag har ju fokuserat på den här roliga lastträningen.

För det första blir jag så trött på mig själv att tårna ska vara så svårt att peta in, att jag glömmer av ytterskänkeln för att forma yttersidan på volterna, att jag inte sänker handen mer och sitter bättre. Men morr, nåt ska man ju ha o träna på.

Han ”hängde” sig en del på högerbogen vilket gör att jag behöver vara framme med skänkeln mer.

Sen vet jag att jag har den fula ovanan att dra upp mina ben när jag ska använda benen som skänkel. Alldeles jättedumt!

Det blev fokus på öppnor idag, få honom igenom och slappna av, några korta galopper och just högersidan är det jobbigt för honom oavsett gångart.

O nåt annat som verkligen jag har funderat på innan men inte skrivit om. Lite längre skrittpauser, vad det gör skillnad! Jag vet att Stormy blev mjuk o finare även han, och något jag behöver bli bättre på att få in när jag rider själv.

Nu ser det inte så ljust ut för oss att starta den 8 mars tydligen, då den är mer än full med ett antal reserver…

Inga nya bilder från dagens träning, men här kommer en repris från löshoppningen som det kommer bli mer av framöver :)liIMG_4275 liIMG_4130 liIMG_4155 liIMG_4214