Skrev ju att jag tänkte rida honom på vosallen (som sidepull fast med båda tyglarna fästa under hakan istället för var sida). Men, jag tog med bettet och tänkte att jag rider på bettet första sträckan (30 km) och vosallen de resterande 20 km.

Hängde på några andra som direkt travade iväg och senare galopperade. Inga problem den första kilometern. Min ponny kändes som kan kunde bestiga vilka berg som helst i en hel dag. Han slutade lyssna helt och hållet på mina tygeltag, utan ville helt enkelt haka på de andra.
Hade för allt i världen inte alls kunnat föreställa mig honom SÅ piggelin, men varje dag lär man sig ju något nytt ;)

När vi sen kom upp på berget, där det var smala stigar och jättehalt efter gårdagens regnande (massor regn kom) så kunde jag knappt hålla honom alls! Jisses, jag som snarare var rädd att han kanske inte hade lust att springa, haha.
Så, enda lösningen på att vi inte skulle gå omkull var att hoppa av och springa med honom bredvid. Så jag sprang, upp och nedför berget och på smala kladdiga stigar. Upp igen en bit, och av sen igen.

Vår första vet besiktning som var innan start hade han 54 i puls om jag inte minns fel.
I andra omgången, när jag ridit 30 km, så hade han 60 i puls. Hade han haft 62 (eller högre) i puls, hade vi blivit uteslutna.

Sista kilometrarna innan målgången kom pansarponnyn fram igen. Kändes inte ett skvatt trött så jag fick helt enkelt, återigen, hoppa av och leda honom sista biten för att lugna ner honom. 60 i puls i målgång. LYCKA!
Diplom och det står godkänt i vår gula bok. Inga anmärkningar alls (nollor överallt) i veterinärkortet som veterinären fyller i under de tre veterinärkontrollerna.

Så, nu när vi alltså blivit godkända är det bara att se sig om efter vår första tävling. Får se när den blir av, i höst, vinter eller i vår men det blir minsann mer långa ritter framöver kan jag lova! :)

Höstens ruggigt dyra inköp blir nog en pannlampa (modell DYR). Inte en sådan som man ser en liten rund cirekl framför fötterna, utan en sådan man upplever att ljuset känns som dagsljus och man får blända av till halvljus när man möter bilar…
Höstens billigaste inköp måste nog vara en plastficka att ha nummerlappen i. Blir att beställa från distansritt :)