Som ni ser från inlägget innan så själv-tränar Millyard sig på one rain stop efter att han mitt under ridturen i paddocken får för sig att han inte ALLS vill lyssna på mig när jag ska svänga åt vänster. Matte blev arg och satte fast ena tygeln löst hängande i sadelgjorden på vänster sida. Så när han själv ger efter är inte tygeln sträckt. Han kan detta alldeles utomordentligt men jag tänkte att han behövde påminnas. O visst behövde han kanske det, för han snurrade självmant några varv (på en liten volt) när han egentligen bara ska stå helt still med eftergift.

Jag red honom i figure8 till en början men satte sedan tyglarna i sidepull-ringarna istället så det inte blir något tryck på undersidan. Trodde att det kanske var det som gjorde honom arg.

Han ville ogärna inte göra sidepassen igår för han hade minsann energi och fick galoppera varv efter varv i högervarv. Testade att göra flera galoppfattningar och han tog de flesta allra rätt.
Var tvungen att testa galoppen i vänstervarv med o till min förvåning tog han galoppen och galopperade varv på varv… Jag sa ju att han var pigg ;)
Men att han har galopperat så mkt med mig på i vänstervarv har nog aldrig hänt :)

En nöjd matte med en svettig Millyard och såhär dagen efter så kan jag erkänna att träningsvärken infunnit sig ordentligt. Det märks att jag inte rider 2-4 hästar per dag längre :P

Fortsätter spola av benen på hästarna på kvällarna när de kommer in och har även satt på nackmagnet på Bella med så både hon o Millyard har dem i hagen.

Tänkte ringa veterinären imorrn o se när han kan fixa tänderna.