Igår var jag i Stockholm på intervju inför utbildningen jag sökt, som sedan leder till jobb (mer eller mindre garanterad jobb).

Intervjun kändes verkligen riktigt bra, och visste vet man inte hur slutresultatet blir, men magkänslan säger ”jag kommer bli antagen!”.

Första veckan i maj kommer jag få besked. Och om jag kommer in, då kommer det ske lite förändringar i mitt liv from oktober i höst.

Stormy har fått motionerats av Åsa som har stallet, som har ridit ut på honom. Tackar för det :)

Millyard har vilat tre dagar och idag var det dags för hårdträning igen. Jag märker STOR skillnad på honom för varje gång jag rider. Jag kräver mer och mer samling och mer och mer kraft av honom, och han kämpar verkligen på. Just nu har jag lagt fokus på galoppen, att han skall korta den så mycket jag vill, samt gå på en liten volt med tänk åt galoppsluta. Han får gå några varv, för att sedan gå något varv på stor volt och sedan skrittas och pusta ut lite. Sen gör vi om momentet i båda varven, för att sedan pusta ut och hämta nya krafter.

Det blir många galoppfattningar och han tar dem bättre o bättre för varje gång. Han har dessutom förstått det här med att korta galoppen och inte bryta av. O jag försöker verkligen tänka på min sits, att verkligen ”sitta” ordentligt i sadeln, stilla med benen och driva med sätet, försöka hålla händerna så stilla och ostörande som möjligt, även om de behöver användas såklart.

Han vågar ta mer o mer stöd i handen utan att flr den skull bli tung på något vis. Han har lätt att gå bakom hand, men jag låter honom gå så en stund för att han skall känna att han får ta stöd, sen ”lyfter” jag upp honom för att få halsen i en korrekt position, en stund tills han inte orkar mer.

Idag testade vi även på lite svag galoppöppna, och det gick helt ok för oss.

Sen skrittade o travade vi ut med Tora och Bella en sväng. En gång fick han sitt ”ryck” o reste sig o vägrade lyssna på vänstertygeln. Då hoppade jag tillslut av, tog på ett långt grimskaft Tora hade med, och ”tömkörde” honom med ett grimskaft så att han skulle gå FRAMÅT. När jag var nöjd hoppade jag upp sen o vi gick hemåt. Dutti pålle :)

Imorgon söndag kommer han få vila. Jag ska åka till Lidköping för att se och träffa Maria från Dressyrsnack och klappa hennes finfina häst Arras :) Jag hoppas att jag lyckas med inställningarna så jag kan knäppa lite kort på dem också.

Tyvärr jobbar jag em/kväll så jag missar att se Ulla Håkansson och Emelie Nyreröd. helt galet fina hästar jag kommer få se iaf. ROOOOLIGT!!!

mill1