Det här blir ett av mina längre inlägg, men ack så viktigt.

Imorse tog jag blodprov för att se hur mina värden ser ut. Det är något jag brukar göra 2-4 ggr per år då jag är vegetarian och glutenintolerant.

När jag fick veta att jag var glutenintolerant hade jag gått med det i minst tio år, och allt flimmerhår som tar upp näringen i kroppen var borta. Det blir som en inflammation och de dör, och tar tid att växa ut igen. Så, när koppen har svårare att ta upp näring och jag dessutom mer eller mindre lever på yoghurt och mackor så blir det näringsbrist.

Jag äter järntabletter, B12, d-vitamin samt spirulinaalger och corallkalk.

Så nu ser mina värden bra ut på den biten.

Dock har jag för högt stresshormonvärde som gör att jag på morgonen är riktigt svullen i ansiktet. Tack o lov finns det smink, men på morgonen får jag kyla ögonen för att de ska öppnas upp normalt. Jag har länge undrat varför jag är så rund och svullen på morgonen, men tänkt att jag bara har oturen att se ut så. Men här kom alltså svaret vilket känns skönt.

Nu gäller det att ”lugna ner” sig, koppla av och inte stressa. Äta rätt och sova ordentligt. Basic grundregler som alla vet, men sååååå svårt att efterfölja i verkligheten.

Jag har tidigare varit sjukskriven för panikångest samt gått in i väggen två gånger. Man borde ju lära sig, men det är svårt när allt är sådär galet roligt, man vill finnas överallt för att inte missa nåt, väntar det kan det vara försent osv.

Sen när verkligheten hinner ikapp en förstår man att man inte kan göra NÅT om kroppen inte orkar.

Så, att sluta äta godis mer eller mindre helt för ett år sen var en del i det nyttigare ätandet. (tillsatser påverkar kroppen. I mitt fall syns det direkt i ansiktet om jag köpt bröd, ätit godis eller annat som jag inte borde äta).

Jag kommer framöver införskaffa en råsaftcentrifug för att få i mig mer (ekologiskt) frukt och grönt. mer protein (jisses vad hår jag tappar… sen flera månader tillbaka… :( )

När min kropp är i obalans och inte mår bra, jag är stressad och kommer upp till stallet, ska rida, mocka o fixa stall o ta in hästarna mm, för att åka hem, sova lite, jobba och vara där med 100% kapacitet, så brister det förr eller senare någonstans.

Jag märker själv att jag har koncentrationssvårigheter, vilket givetvis går ut över hästarna, speciellt när jag rider. Det är som att jag fullt kan koncentrera mig en stund, för att tänka på annat (jobb, klockan, mail, tide,r de andra hästarna…) och sedan koncentrera mig igen… Sådär håller det på.

Och mitt i allt, undrar jag VERKLIGEN varför inte hästen går 100%?

Det är på tiden att här titta på helheten, kroppsligt och andligt som jag verkligen tror hänger ihop. Men först behöver jag börja med mig själv för att veta vart jag är på väg. Sen kan jag ta reda på vad jag vill med djure. Equiterapeutbehandlingar mm är på väg att bokas (som jag även haft ute tidigare).

Lugn och ingen stress. Så min stress får jag se till att göra mig av med när jag kommer till stallet. Här och nu och inget annat.

De två delarna behöver gifta sig för mig, och vägen dit känns just nu lååååång.

Men, en plan och ett mål så kommer man iaf fram :)

Harmoni med sig själv och en balans i livet. Inifrån och ut.

nh2 nh3 S10