ÅH vilken skillnad! För det första får man en helt annan känsla i en lädersadel än en syntet, och den hade ett helt annat djup.

Jag skrittade fram en rätt lång stund och satte inte på snodden alls eftersom han blev behandlad i förrgår o ”borde” inte ha ont någonstans och ”tjafsa” (alltså, försöka säga till mig att något inte är som det ska).

Han var väldigt lugn, för när jag skulle hämta honom i hagen låg han o sov stackarn.

Jag gör mycket skänkelvikningar, öppnor och slutor innan jag börjar trava, för att känna av att han lyssnar. Hela tiden försöker jag stämma av med halvhalter.

När jag hade travat i lättridning några varv, för att sedan sätta mig i sadeln, så kände jag den största skillnaden. Min mage fick kämpa direkt! Eftersom jag hamnat i fel läge med benen bakåt och kroppen framåt har jag även fått ont i ländryggen, men nu minsann, nu kändes det som det SKA med magmusklerna som får slita sig trötta :P

Han kändes fin och följsam, och jag är ännu mer noga med att ha händerna helt stilla. Ska jag inverka, genom att rida skänkelvikning etc, så använder jag benen och sätet och försöker verligen att tänka på att låta händerna bara vara. Eftersom han är känslig och lätt verkar bli orolig i munnen blir det ju inte bättre av att jag flyttar mina händer. Är de på samma ställe så vet han vart mina händer är.

När jag fattar galopp gör jag det alltid i högervarvet först, hans lätta varv i galoppen. Han är fortfarande svag i vänstersidan eftersom han varit sned i höften så länge. När han väl galopperat några varv i högergaloppen kan han sedan ta galoppen i vänster, annats fattar han höger i vänstergaloppen om jag försöker så först.

Sen red jag på en stor 8-volt och saktade av till trav och fattade ny galopp och han tog rätt galopp varenda gång :)

Det blir mer övning på det här eftersom det var en lätt övning för honom att förstå vilka skänklar han skall lyssna på för att ta rätt galopp.

Snart, kanske redan i helgen, tänkte jag börja hoppa honom igen som variation till hans träning som mestadels sker i paddocken.

Nu när han slutat slå upp huvudet i paddocken igen så skall jag ta en utetur med honom och hoppas vi båda kan njuta av den så vi kan komma ut på mysiga turer med.

Tora är borta tills på söndag så jag har inga nya ridkort. Får se om Julia kanske skulle kunna fota..?
image