Ska framöver göra en ny header, jag är lite trött på den som är o antar att ni tycker detsamma ;)

Igår red jag Stormy i paddocken (japp, mycket paddock/ ridhus nu men efter helgen blir det kondition ute på travbanorna :D ) och tränade mer galopp. Mycket fokus på att hålla galoppen och inte bryta av när han vill eftersom han gör det på träningarna.

Så, jag gjorde mängder med halvhalter i galoppen och drev med sätet för att han inte skulle bryta av, utan hålla galoppen. Den börjar verkligen bli bättre och han tar verkligen i för han blir rejält svettig. Jag rider därmed lite kortare pass än normalt för det tar verkligen på honom.

Fortfarande tränar jag åt piruettjobb i galoppen för att verkligen få bakbenen att jobba. O givetvis vill han gärna bryta av där när det blir jobbigt men det är inte ok. När han gjort några språng brukar jag låta honom gå i något högre tempo innan jag bryter av till trav sen för att få honom att tänka framåt hela tiden.

Har även gett honom lite mer av det högenergi-foder jag bytte till för en tid sedan. Hippopro action, med mindre stärkelse och högt med energi.

Imorgon ska det bli ett lugnt pass på Stormy bara för att ”checka av” utan att rida honom trött på nåt vis, eftersom vi ska tävla på lördag.

Idag skall båda grabbarna ridas samt även imorgon, så Millyard får det jobbigare ;)