Igår kom Tora upp till stallet för att få öva NH med Stormy. Förhoppningsvis kommer Tora vilja träna samt rida både Stormy och Bella framöver.

Vi var i paddocken och Stormy visade sig väl inte riktigt från sin allra bästa sida. Så länge han tycker att det inte är för jobbigt eller att man sätter för höga krav, enligt honom, så går det bra. Han surar när man byter varv och gör som man ber om, men vill ändå tala om vad han tycker.
När jag skulle ta över och få honom i galopp som vet vad han klarar av, då fick han nog. När han springer i vänster varv, och när han får för sig med sin enorma kraft och envishet att han vill vända rakt från mig, köra ned huvuet, gärna lyfta vänster framben så grimskaftet hamnar mellan frambenen. Då kan jag bara tala om. Man har INGEN chans mot den här rackaren!

Det är dessutom så oerhört frustrerande när man vet att han kan, men man liksom glömmer att han har en ENORM vilja han med.
Sen vet jag att ju mindre han tränas ju mer ”hittepå”- saker gör han. Tränas han kontinuerligt mår han bättre både fysiskt och psykiskt och är inte längre understimulerad. Så med lite träning igen på schemat så blir det bra.
Tora gjorde ett jättebra jobb igår med honom så hon får klara sig på egen hand nästa gång hon kommer upp :)

Kolla in kortet, samspelet mellan kroppen mellan dem :)
Tora håller alltså på att vända Stormy från höger varv till vänster. Om ni ser hur hon har vinklat sin överkropp, vänster arm för att visa att det är vänster bog han skall flytta så är ni en bit på väg för att se sådant här :)


Vill ni se fler kort på våra kommande träningar eller kanske en film?