Igår och idag vad Tora med i stallet. Är så himla kul med sällskap :)

Vi longerade MIllyard, som ni ser på bilden i ett tidigare inlägg. Jag lyckas inte få upp filmen från mobilen till bloggen så ni får överleva ändå.

Vad jag vill när han longeras är att han skall trampa på ordentligt med bakbenen och jobba i form på egen hand. Ju mer man övar det från marken (som jag gjort) desto smidigare blir han när jag sitter på honom sen och jobba självständigt utan att jag behöver ta i honom. Går han bakom hand när jag longerar från marken ser jag till att han får öka farten så hamnar ofta huvudet i rätt position sen. Han är betydligt lättare i vänster varvet än höger även om han gör helt rätt där, men i höger varvet så åker huvudet upp lite oftare.

När han går rätt så är grimskaftet jag håller i till repgrimman slakt. Tar han upp huvudet håller jag grimskaftet högre upp då trycket på nacken blir tydligare och han ger då snabbt efter.

Framöver kommer Tora även få träna honom när jag inte är där så nu får hon lika stor valfrihet som jag ve, av dem tre man skall träna/ börja träna med :) Jag litar verkligen på henne och det känns SÅ kul att ha hittat någon man kan få hjälp av som tänker likadant som en själv. Med tiden kommer hon även att få rida Millyard.

Jag hoppas kunna hoppträna regelbundet framöver när jag kan använda ridhuset (förlåt över allt tjat, men när man inte ridit i ridhus på många år så är det verkligen LYX) :)