Ingen ridning idag på Stormy eller någon alls. Snön kom under natten och det är omöjligt att se vart det är halt. Möjligtvis går det skritta i skogen, men det känns lite halvdant. Funderar nämligen på om jag skulle sko Stormy ändå, med guldskor. Jag orkar inte pilla med brodd, om de åker av eller så. Ska höra mig för med hovslagaren om hon skor med guldskor och snösulor. Lär inte bli en billig historia. Det eller ridhuskort. Fundera fundera…
Hur har ni era skodda under vintern?

Hjälpte en tinker och dess ägare på förmiddagen med horsemanship-övningar. De kunde en del grunder och har övat innan, men det var lite hål jag ville fylla upp.
Det var jättebra att se vad de kunde innan så hon visade lite basic. Det jag saknade var att hon skulle vända hästen, alltså byta varv, ute på spåret. Innan stannade hon hästen och vände varv efteråt.
Vi gjorde det bara i skritt eftersom det var hårt i marken.
Det fungerade jättebra.
Sedan fick hon leda hästen bakom sig, och högerbogen ”satt fast” och hon ville ogärna flytta den. Hon stod still med frambenen och flyttade undan bakdelen för att slippa undan. Givetvis skall hästen kunna göra denna övningen med, men i det här fallet var det just bogen jag ville åt.
Ofta hänger det ihop med ridningen, att det är svårt att få hästen att flytta bogen om det inte fungerar från marken.
Efter en stunds förklarande och ledande av själva ägaren för att förklara vad hennes häst gör, så förstod hon och det gick mycket bättre :)

Visade även one rain stop och neck-dropping (sänka huvudet) samt förklarade varför man gör det och vilken nytta man har av det från ryggen sen.
Till nästa gång fick hon i läxa att träna på detta plus några saker från ryggen hon kan öva.
Ska bli spännande att se hur det har gått tills dess men jag tror inte det är några problem för dem.

Återkommer nästa gång hur det gått när jag träffat dem. Inga kort tyvärr, men jag kan nog ta ett på den fina tinkern hon har om ni vill se? :)

Borde verkligen tömköra oftare än vad jag gör, när underlaget tillåter vill säga.SOm vanligt är det en del sommarbilder som visas eftersom jag inte har tillräckligt mycket nya bilder, men det får duga ändå ;)