Nästa träningstälving jag och Millyard ska vara med på blir nog i slutet av oktober så vi hinner öva lite. Dessvärre får jag inte rida i enbart repgrimman, men om jag har repgrimman under och tränset ovanpå med tyglarna i repgrimman så går det tydligen bra. Så, förhoppningsvis kommer vi vara med 29 oktober :)

Själv tycker jag att det är oerhört synd att reglerna kring det är ett måste med bett (man får väl ha hackamore? men det rider jag inte med), eftersom bettlösa alternativ som figure 8 (se bilden) finns bland annat, eller för oss som även rider i repgrimma, vosall eller annat.

Varför jag använder bett är att jag faktiskt vill komma ut och tävla jag med, eftersom bett krävs. Jag vill hitta ett bra bett, som inte trycker i gommen eller trycker fel på dem. Nosgrimmorna jag använder är inte åtspända för att förhindra att de gapar, de sitter där löst spända för att matte har en förtjusning i att det ser snyggt ut. Visst är det dumt, men de gör ingen skada där på dem, även om det givetvis borde vara bäst att inte ha dem alls.
Sen vet jag, att det är oerhört svårt att uppnå precis (nästan omöjligt) samma effekt med ett bett du lätt kan krama om med fina fina hjälper, mot en repgrimma som ger tryck på nosen, jag vet, men visst är det mer fascinerande om man lyckas uppnå samma resultat i ridningen utan bett?
Men, jag vill göra lite revolt, och jag börjar på hemmaplan med vår träningstävling ;)