Idag var det ÄNTLIGEN dags för att motionera Millyard. Minns inte när det var senast, två tre veckor sen? (har det uppskrivet i kalendern i stallet), men det var på tok för längesen. Varför han inte fått motioneras är för att han är en liten olycksfågel, och en känslig sådan också. Han blir svullen för minsta lilla skrapsår, och ordentligt svullen menar jag då. Inte vill jag anstränga benen då för risk att det blir komplikationer utan han får då vila, med lindor runt om… Men det hjälper (tills han får en ny skråma…)

Hur som så är det bara liiite svullnad kvar men han fick allt röra sig ordentligt idag.

Jag satte på honom snodden mellan frambenen och longerlina. Jobbade honom på rätt liten volt i galoppen för att se hur mycket han orkade bära upp sig. Han är betydligt starkare i högersidan än vänster. I vänstervar fattar han hellre högergaloppen än vänster så jag får bryta av honom o hoppas han fattar rätt nästa gång.

Han fick mycket variation i traven att hålla sig i ökad-normal-lååångsam trav. ”eeeasy” betyder att han skall hålla samma gångart men i långsammare tempo, vilket han kan som ett rinnande vatten :)

Imorgon har jag tänkt att rida honom, men innan kommer han nog få göra sig av med överskottsenergin genom att longeras igen. Han äter ju mer mat nu än sist jag red och det är onödigt att skapa konflikter pga överskottsenergi.

 

image

image

image