Idag var tredje gången MiMi blivit nh-tränad.

Igår, andra gången hon tränades var jag förvånad över hur snabbt den lilla rackaren lärde sig. För ovanlighetens skull så var hon inte alls svår att vända på volten i någon bog. Oftast ”sitter de ju fast” i högerbogen men hon var lättvänd. Vad jag istället märkte var att hon i högervarvet ville stick. Vänster bakdel flyttar hon inåt och hotar med att sparka, vilket hon faktiskt gör!

Hade hon varit större så hade det verkligen varit farligt. Nu är hon verkligen hanterbar.

Igår började jag efter att ha longerat henne, med ledövningar. Alltså jag går i serpentiner kan man säga, eller rakt fram eller hur som. För att hon skall flytta sig, bog och bakdel och följa med mig i slak lina. Det gick väldigt bra, men den där vänstra bak kommer hon och hotar med emellanåt.

 

Kanske kan försöka få film nästa helg då det är mestadels helgerna jag tänkt träna henne lite.

Förresten så kommer fina Charlie som Sara äger, synas i blå outfit på uteritterna i vår för att träna till deras distanstävling. Heja heja på dem! :)

Jag saknar allt Charlie rätt ofta. Det har jag inte sagt till Sara. Han var verkligen underbar att rida, stor (ja, mina hästar är små men det är ju svårt att få dem större :P ) och har härliga gångarter. I vår/ sommar återser jag dem och Saras underbara son som är 1½ månad nu.

Hur håller ni uppe motivationen så här års med träningen?