När jag tog in hästarna igår kväll spolade jag av benen på dem. Millyard får jättelätt mugg på sina vita porslinskänsliga ben. På några dagar i den kladdiga miljön i hagen har det redan kommit.

Eftersom lilla Trazzel har fyra vita ben och gladeligen klampar runt i leran tvärtemot Millyard som undviker allt vad kladd o vatten heter, så är det lika bra o vänja honom vid vattenslang o vatten.

Vi har en stooor container ståendes mitt på stallplan för att kunna mocka ur hagarna o sådär, så den står där tillfälligt tills den är full. Det finns ett väldigt bra ställe på ena kortsidan av den som det går binda fast hästen i. Så det gjorde jag med Trazzel som är uppbindningsvan numer.

Sen smekte jag slangen med honom och han fick lukta på den. Sen spolade jag en bit ifrån honom och han var måttligt road av att stå fast och rädd av vattenljudet och vattnet som rann på marken under honom.

Sen spolade jag väldigt lite och försiktigt på framhovarna och han stampade friskt med dem. Jag fortsatte tills han efter en stund stod stilla. Stängde av vattnet och lät honom lukta på den igen. Inget farligt.

Efter en stund lyckades jag spola båda frambenen upp till knäna och han stod stilla :)

Millyard red jag i paddocken som ni ser på bilderna. Det går verkligen med stormsteg framåt vilket är jättekul! Spärren i hans huvud har verkligen börjat lossna och det känns verkligen positivt. Den 19 maj kommer vi starta vår första dressyrtävling ihop, och jag är beredd på att det kan gå hur som :) Men, vi har en hel månad på oss med flitigt tränande.

Julia som fotade oss igår fick skritta på Millyard tillbaka till stallet igår. Hon är fjärde ryttaren någonsin som suttit på Millyards rygg ;)

(Sara, nog vågar du rida Millyard nästa gång du är här ;) )