Bästa Julia kom igår ut till stallet (en kompis, inte stallägarens dotter) för att hjälpa mig med Millyard.

Eftersom det ungefär varannan minut kommer regn eller är gassande solsken var vi inte i paddocken så länge, men jag hann rida honom i alla gångarter och Julia hann ge mig tips på hur jag ska göra.

Att använda HELA paddocken HELA tiden, och att VARIERA MERA. Han blir antagligen snabbt uttråkad av att göra samma sak i flera varv.

Så halvhalter, byta gångart, ställa, böja, flytta för skänklar mer. Jag har ändå försökt ha detta tänket innan, men får verkligen försöka att ändra något hela tiden.

Ibland har jag känt att kortsidorna har känts som en ”transportsträcka” till långsidan, och har väl egentligen inte gjort mer än halvhalter eller svängt upp längs medellinjen när jag ska öva på att rida rakt där.

Vi satte fast uppbindningsringen jag skaffade, och i början trädde jag igenom grimskaftet och ställde mig i boxen bredvid och tog ett tag. Han ville inte alls ge efter men gav sig efter ett tag. När jag kände att han fattat att han sitter fast och ska ge efter (som han som sagt BORDE kunna vid det här laget, men sitter inte grunden är det ju bara att börja om), så knöt jag fast honom rätt kort.

Där fick han sen stå ca 15 minuter, sen knäppte jag loss honom, han fick äta sitt kraftfoderi boxen.

Sen tog jag ut Bella för en longering i paddocken, och undertiden fick Millyard stå i boxen. När jag var tillbaka satte jag fast honom igen, och då var han nog inte beredd på att han var bunden, så han kastade sig och fick loss skruvarna till uppbindningsringen. Jag skruvade dit den en andra gång och gjorde om momentet som jag gjorde först.

Jag höll i grimskaftet, tog ett tag, han försökte kasta sig men jag höll emot. Han gav sig, jag band fast honom och satte sen på honom transportskydd fram så han inte skadar sig om han kastar sig igen ;)

Då stod han kvar. Detta har jag nu tänkt göra varje dag så han vänjer sig vid att sitta fast och inte få panik. När det känns som det funkar ska jag sätta fast honom i två uppbindningsringar på var sida om grimman och se hur han reagerar då.