Jag sadlade på Millyard, tog på honom remonttränset med Sprengerbettet och kom på att jag ville provrida honom med snodd för första gången. Han brukar ha på den när han hänger på som handhäst vid körning eller ridning, så han är van vid den sedan tidigare. Men jag har aldrig kommit på tanken att ha den vid ridning, då jag aldrig brukar ha hjälptyglar alls till någon.

Varför jag ville prova var för att han kommit på att om han slänger med huvudet när jag tar i vänstertyglen ibland.

Innan han fick sina tänder kollade tänkte jag att han kanske fick ont av bettet, men kom på att han nästan var värre när jag red i repgrimman ;)

Hur som så försökte han en gång o insåg att det verkligen inte var någon idé att fortsätta med det där, det var nog inget skönt.

Snodden hade jag inte åtspänd alls, så den satt på huvudet, genom bettringarna och på sidan av sadelgjorden, där man spänner gjorden.

Han verkade mer fokuserad på sin uppgift och jag är glad att så små hjälpmedel gör så stor skillnad! Var dag skall man lära sig något nytt ;)

Måste verkligen säga att han gjorde ett toppenjobb idag och var ordentligt trött efter ca en timma i paddocken med mig på mest i trav.

Övade mycket på halvhalter, och han ville gärna slita sig loss i vänstersidan men gav sig med tiden, och tillslut lyssnade han på min sits så jag inte behövde ta honom i munnen alls. Me like.

Imorrn blir det ett jobbigt pass igen med snodden tänkte jag i paddocken.

Han hade tappat en sko i hagen idag tyvärr, men på fredag får han en ny.
image
image

image