Imorse släppte jag ut hästarna. Först ponnyn Charter och MiMi, den lilla shettisen. Och jösses så hal stallbacken var! De hade inga problem alls att ta sig till hagen, men när jag tog ut barfota-Bella och Stormy trodde jag att Bella skulle bryta benen. Jag hann bara ut någon meter innan jag vände och gick runt stallet i sommarhagen och släppte in dem i sin hage en annan väg helt enkelt.

Millyard är ju skodd fram med fyra brodd och snösulor så han klarade sig bra på vägen till ridhuset, men hem åkte han omkull eftersom han vägrade lyssna på mig som försökte få honom att gå i gräset bredvid vägen… Tack och lov verkade det gå bra, för han satte sig på rumpan ochkom snabbt upp igen. Men han kan ju givetvis ha fått blåmärken eller något annat, det märks nog imorgon i så fall.

När vi kom till ridhuset var vi själva i det nyharvade underlaget. Jag började med att gå runt med honom i ridhuset för att han inte skall bli så rädd för väggarna och hörnen som uppenbarligen är något med.

Longerade honom litegrann och hoppade sedan upp. Han var inte alls med att gå i vänstervarv utan att sparka med vänsterbakben om jag bad honom skjuta in bakdelen. Den ville han gärna skjuta ut hela tiden eller gå emot skänkeln. Equiterapeuten och jag matchar inte tiderna så väl så jag hoppas verkligen han kan ta en titt snart igen om det är något med bakdelen som behöver en behandling igen.

Idag var han dock bråkig med huvudet och gjorde PRECIS tvärt om mot vad jag bad om. Imorgon skall jag prova Sprengerbettet och hoppas känna någon skillnad.

Annars så höll vi oss mest på en stor volt i trav i ungefär en timma så han var svettig efter vårt pass. Jag jobbade mycket med att få igenom halvhalterna, men eftersom jag inte tycker att nova-bettet jag använder (mjukt, rakt bett) funkar något vidare på honom, så gick det inte helt bra. Han går och försöker spotta ut bettet ser det ut som när jag rider förbi spegeln. Som sagt, bett gillas inte av honom och skall vi någonsin komma ut på dressyrbanan eller hoppbanan med de regler som ännu finns är det bett-vänjning som gäller. Men givetvis kan det ju vara något som stör honom så därför måste jag som sagt få munnen kollad.

Han var pigg som en kanon emellanåt. det är inget riktigt mellanting, antingen är han lite slö eller så är han pigg för stunden. Jag försökte att få honom i den takt JAG ville att han skulle röra sig i genom att växla (försöka) tempot i traven mer, genom halvhalter bland annat.

Jag tror helt enkelt han behöver ett mer regelbundet träningsprogram så han inte blir riden ibland bara. Då kan vi istället koncentrera oss på träningen plus att han snabbare vänjer sig vid ridhuset och alla andra ekipage där inne.

Det hann komma in fyra andra ekipage när vi var där inne och det var första gången på LÄNGE jag ridit med ekipage han inte ”känner”, så det var nyttig träning.

Imorgon kväll blir det pass igen, för på tisdag-torsdag går det inte eftersom ridhuset är bokat och onsdagar jobbar jag. Fredag jobbar jag igen, så nästa gång blir lördag. Får se om Tora vill longera honom i veckan i ridhuset så han får röra sig något i alla fall.