Millyard mår som allra bäst om han tränas 7 dagar i veckan, både kroppsligt och psykiskt. I söndags gick han ett tufft dressyrpass med mig, vilade i måndags (tränade en hög andra ;) ) och reds igår. Han var SÅ fin 30% av passet och stum, spänd 70% av passet.

När han slappnar av blir han verkligen fiiin att rida, men vägen dit är ju som ni vet inte en spikrak väg ;) Ju mer han rids ju mindre ”dålig” ridning.

Idag var han spänd i högersidan, fin i högervarvet men spänd åt vänster. Han skjuter gärna ut vänster bakdel åt vänster så jag behöver jobba mycket öppnor åt vänster, miljoners halvhalter och min nya faviritövning; en slags variant av bakdelsvändning och piruett med tagen bakdel kan man säga. I alla gångarter. Där kan jag verkligen checka av lyhördhet, lösgjordhet, halvhalter, att hästen är mellan skänklarna och lika mjuk i båda sidor. Perfekt övning tycker jag :)

Millyard blir gärna lite stum, spänner ryggen, går bakom hand och har lite svårt för att slappna av och man behöver verkligen göra övningar 100% av tiden man rider för att få honom aktiv och jobba in de rackarns bakbenen och få honom att jobba med ryggen.

Här är några bilder när han tagit halvhalterna och känns med mig. Jag ska göra ett annat inlägg där jag visar er vad jag menar när han blir spänd och sänker ryggen och inte jobbar korrekt.

Men, nu är det definitivt läggningsdags för min del. Aliwa väcker mig hyggligt i tid på mornarna ;)

liIMG_7665 liIMG_7668 liIMG_7654 liIMG_7657