Här är lite bilder på Millyard när  jag red häromdagen. Millyard skulle ju säljas och åkte iväg på prov men är hemma och ev stannar här för evigt ändå. Det är för mycket annat ändå för mig just nu att tänka på.

Jag rider honom betydligt mer kontinuerligt nu än tidigare och nu börjar jag faktiskt hitta tillbaka till vår forna form :) Jag saknar fortfarande betydligt mer i hull men som ni vet är han väldigt svår att få upp i hull.

Jag missade o ta på mig stövlarna, därav rider jag i mina gympa-skor som dock matcjar outfiten väl ;)

Idag red jag honom med sporrar vilket nog var 1,5 år sen senast ungefär. OJ vilken bra effekt jag fick och kom åt honom på ett bättre sätt efter att han varit lite arg på mig först. Han är lite klurig att rida med sporrar så tyvärr Moa o Tilda så får ni inte prova om jag inte är med för att veta vad och hur ni ska göra :)

Jag fokuserar på att han verkligen jobbar genom ryggen och med bakbenen. Han verkar ha lätt för att inte jobba igenom tillräckligt och jag vill bygga mer muskler i ryggen på honom. Det blir förvänd galopp. tex vänstergalopp i högervarv, men jag ställer både inåt och utåt. När han slappnar av mot tygeln lättar jag och ställer åt andra hållet. i galoppen vill jag kunna rida små små volter och få honom avspänd men kcick mot mina hjälper.

Traven vill jag jobba i lägre form en stund för att sen kunna plocka upp honom. Mycket slutor, öppnor i olika tvärningar och mycket ställningar och förvänd öppna.

Tanken är att rida honom i en paddock en liten bit härifrån nån dag framöver för att kunna jobba igenom honom ordentligt.

 

livändIMG_6955

liIMG_7031 li6907 liIMG_6980 liIMG_7020 liIMG_7028