Åhhh, det är så kul och titta på bilder, för mig iaf som ”tillbakablickar” och motivation att träna på framåt.

Ni som hängt med ett tag vet ju att jag kämpat i MÅNGA år med Millyards hull. (analyserat väldigt bra hösilage, diverse foderstater av olika företag, provat i stort sett ALLT i foderväg genom åren osv osv).

Sedan 26 mars bytte jag foder helt vad gäller kraftfodret och kör på en icke analys och uträknad foderstat efter ”eget tycke” (jag har grovfoderanalys men har i det här fallet ignorerat vad han enligt teorin ”ska” ha).

Sen dess börjar det hända grejer! Han börjar återfå lite former, mage, rygg och rundare höfter. Vi är långt kvar till bilderna nedan som jag vill ha honom, men det går framåt och jag är så LYCKLIG!

Det har ju inte skrivits så mycket alls om mina ridpass men jag skall ju försöka ändra på det nu. Millyard kommer i helgen gå en pay and ride distans med mig på två mil, och han är egentligen inte tränad som det var tänkt. Jag tror att distansen blir problemfri vad gäller puls och kondition, men den lundevarit bättre. Nåja.

Efter den ritten siktar vi in oss på en till den 7 juni på 2-3 mil, vet inte vad den landar på än.

Resten av året fortsätter jag med dressyrarbetet med honom, parallellt med långritter såklart =)

Ni som också hängt med ett tag vet ju att jag kämpat något galet mycket med honom vad gäller dressyrtävlingarna. Många hade nog gett upp, sålt hästen, låtit honom gå på det som ”funkar”. Jag tänkte inte skriva om vår resa här, men det jag ville komma till är att nu kör vi nya tag. Att låta honom kontinuerligt bli behandlad av kiropraktorn tror jag kan vara en lösning. Hittills har han fått två behandlingar och skillnaden är ENORM.

Han leker(!!!) i hagen, busar, stegrar, sparkar bakut, skuttar, galopperar.

Jämfört med hur han alltid tidigare varit; stått still eller möjligen skrittat. Galopp har jag sett i hagen på somrarna om alla andra kommer i fullt ös när man ropat.

Jag tror att spänningarna och låsningarna lossnat/ börjat lossna rejält för honom. PS-tränsen gör riktigt stor skillnad, plus att han även har PS-grimma i hagen. Kiropraktorn har märkt skillnad hos spänningarna där med.

Till distanstränset köpte jag en lös anatomisk nackplatta jag upplevde gjorde stor skillnad. Så ev köper jag ytterligare fler sådana att sätta på mina andra (dyra) dressyrträns som inte är från PS.

Dock vill jag poängtera att det inte får samma effekt som av PS-tränsen, men det är bättre med det lösa nackstycket att fästa på de jag har. Jag vill faktiskt använda dem.

SÅ, vårt mål är att komma igång i dressyren, bygga upp muskler och jobba framåt. Sen vill jag ut på en pay and ride/ tävling någon gång under året för att se vad det gett för resultat, eller om han fortfarande står och hoppar jämfota i galopp med mulen som högsta punkt, med en matte som det sprutar tårar från.

Jag ger inte upp honom. Han har något, och en gång har han visat mig det på pay and ride. Avslappnad, mjuk och harmonisk. Han kan. VI kan. Tillsammans.

Men som sagt, hullet jobbar jag vidare med för att få tillbaka den där kroppen ;)

 

image

image

image

image

image

image